maandag 3 maart 2014

Machtig derde kwart heren 4 blaast KTC 5 weg

Afgelopen zaterdag trad het eliteteam van The Challengers aan in Overveen. Het is een clash tussen de Heren 4 van de Hoofddorpse BV tegen het vijfde equipe van de Kinheim Tetterode Combinatie. Op voorhand een tegenstander waar niets van te vrezen viel: KTC werd in de heenwedstrijd met 23 punten verslagen en pakte bovendien slechts één overwinning in deze competitie. Dit zou de zeskoppige tegenstander echter niet weerhouden van een kranig verweer. Een helft lang ging de wedstrijd gelijk op, waarna een sterke press de tegenstander brak in de tweede helft. Het resultaat is een uitslag die een kampioenskandidaat waardig is: 61-102

Het eerste kwart opent KTC fel. Met een driepunter en een keurige centermove in de eerste aanvallen, bewijzen ze zin te hebben in een echte strijd. Onze heren 4 is dan nog bezig met aftasten zoekt naar zijn mogelijkheden. Scores van Robin en Jamahl brengen Challengers in de wedstrijd. De aanval begint te lopen bij Sander en de rushes van Joshua brengen het echte tempo op gang. Gek genoeg blijkt de tegenstander met mooie punten in staat op gelijke voet te volgen. Zo staan er na tien minuten niet alleen 22 punten voor ons, maar ook voor KTC.

Nog wat verbaasd over de gang van zaken, pakt Challengers het tweede kwart wat ingetogen op. Niet alle ballen komen aan, de ruimte lijkt wat kleiner en het tempo kan daardoor niet erg omhoog. Dit schaadt ook de tegenstander, maar uitlopen zit er niet in. Door inside ballen van Sander en een stel driepunters van ondergetekende houdt de ploeg wel initiatief. Dit levert alleen niet meer op dan een enkel punt verschil bij rust: 37-38.

In die rust neemt coach Ronald het heft in handen en verzint, zo zal blijken, de tactische meesterzet die de wedstrijd zal kenmerken: De press gaat erop! De snelheid van het team moet de druk op de guards van KTC verhogen en de geliefde break zal de rest van het werk doen.

De hervatting begint nog een tikkeltje aarzelend, maar na een aantal verdedigende beurten brengt het vijftal in het veld elkaar hard in stelling. Het gevolg is de start van een wervelend kwart van een bordeauxrode machine. Keer op keer wordt vanaf de inname gepresst. Het is voor de tegenstander vechten voor elk balbezit. Of het bij de inboundpass is, of in de bucket van de verdediging, de bal eindigt met een overname.
Vooral Joshua, die je bijna blind de bal op de break kan geven, straft elke fout af met een lay up. Hij scoort dan ook 20 van zijn 28 punten in dit kwart. Als de zoemer gaat, is Challengers 32 punten uitgelopen (naar 46-79) en is het laatste kwart een formaliteit.

In dat laatste kwart pakt Heren 4 nog wel de kans om het doelsaldo wat aan te scherpen en bovendien Donne te helpen aan een appeltaartklusje voor het honderdste punt! De eindstand is 61-102.

Opmerking:
1. Op de website staat dat KTC 65 punten scoorde. 4 punten meer dan het sheet aangeeft.