zondag 28 september 2014

Heren 3 machine draait op volle toeren tegen Windmills

Deze zaterdag was het aan de mannen van het vernieuwde derde om vervolg te geven aan een slordige maar ruime overwinning op Apollo. Dit lukte, na een stroef eerste kwart, op zeer overtuigende wijze. De full court defense van de jonge ploeg gaf minstens zoveel energie en adrenaline als het kostte. Dat zorgde voor drie kwarten feel good basketball tot vreugde van de teruggekeerde coach Ronald. Het resultaat, een 69-43 overwinning. De mannen staan na vandaag op een win-loss van 2-0.


Als nieuwkomers in de hogere poule, is het altijd afwachten hoe goed je het doet. Daarnaast is het team dit jaar voorzien van wat nieuwe namen dus kost inspelen ook wat  tijd. Alleen had vandaag het team daar geen boodschap aan: Het samenspel was ijzersterk.


Dit jaar is het derde voorzien van een bredere skill set door de toevoeging van Jeroen en Rodion als bewegelijke ‘bigs’.  Dat heeft tot gevolg dat de druk van de guards en forwards nog beter ondersteunt kan worden. De macht van de vijandelijke turnover regeert!


Het verbeterpunt: Soms loopt tegen Windmills het spel zo snel door, dat we de bal na een steal eigenlijk alweer inleveren voor zij doorhebben dat ze hem überhaupt kwijt waren. Toch is dat in deze wedstrijd slechts een kleine wolk aan de strakblauwe hemel.


Met een terecht optimisme kijken de mannen vooruit naar Spaarndam uit volgende week.


(Side note: Vlak voor het eind schoot Robin, na een moment van twijfel, nog een feilloos drietje, hetgeen hem een can of Whoop Ass bespaarde.)


Kwartstanden: 12-13, 18-6, 19-11, 20-13.


Scoreverdeling

Joshua 25

Jamahl 10

Davy/Robin/ Daniël 8

Donne/Rodion 4

Jeroen 2 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten